Hämtar information

Om Dacia

Dacia har snabbt etablerat sig som ett av Sveriges populäraste märke för dig som vill ha mycket bil för pengarna. Receptet på framgången är en del högteknologi, en del återvinning samt en rejäl del sunt förnuft.

Låga priser utan att kompromissa med kvaliteten

Hur kan en Dacia vara så billig men samtidigt kännas så rejäl? I grunden handlar det om att göra saker på ett smartare sätt. På Dacia går tekniker och utvecklare igenom alla delar i detalj för att sänka produktionskostnaderna. Och eftersom Dacia strävar efter att ha samma komponenter för de olika modellerna kan man producera upp till 60 bilar per timme.

Teknologiskt samarbete med Renault

Dacia har sitt ursprung i Rumänien och ägs idag av Renault. Dacias ingenjörer har tagit del av Renaults kunnande och deras välbeprövade produktutveckling. Genom att använda samma komponenter till olika modeller; dörrhandtag, rattar och motorer sparar Dacia pengar på utveckling och inköp.

Kundens bestämmer

På Dacia lyssnar utvecklarna på kunderna och bygger bilar utifrån vad de vill ha. Därför kan man ta bort alla onödiga tekniska finesser som kostar extra. Dacias motto är att lösa alla eventuella problem innan bilen tillverkas. Och leverera en bil som kunderna kan lita på.

Mer om Dacia och deras modellprogram hittar du på dacia.se.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig.

Vill du bli uppringd?